Welkom bij Goudenmunten.nl

Informatie over gouden munten

Bekijk alle wereldmunten Bekijk alle locaties

Gouden Koala 100 Dollar 1 OZ

Wilt u een Golden Koala 100 dollar Australië kopen of verkopen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres met meer dan 25 jaar ervaring bent u van harte welkom in onze kantoren. Er zijn meer dan 50 locaties door het hele land.

Golden Koala 100 dollar Australië

Goudenmunten.nlGoudenmunten.nl

Goudenmunten.nl

 

Gouden Koala 100 Dollar

In 2008 werd de Australische Golden Koala van 100 dollar geslagen door de Gold Corporation. De Koala is een van de symbolen van Australië. Net als de Australische Golden Nugget wordt deze 1 troy ounce munt elk jaar geslagen met een andere afbeelding.

Deze munt is populair onder verzamelaars omdat deze in gelimiteerde oplage wordt geslagen. Net als vele andere troy ounce munten die geslagen worden door de Perth Mint. Ook een reden van de populariteit is dat deze munt gemaakt is van een troy ounce puur goud.  

De voorzijde van de Golden Koala toont het portret van Koningin Elizabeth II. Aan de onderkant van het portret staat de nominale waarde van 100 dollar. Dit portret is ontworpen door Ian Rank Broadley.  

Op de achterzijde van de Gold Koala staat natuurlijk een Koala op een tak die bladeren aan het eten is. Dit ontwerp is gemaakt door Wade Robinson.

Verder staat op de munt het gewicht en gehalte vermeld. 1 Troy ounce puur goud. De diameter de gouden Koala is 40.6 mm en de dikte 3.9 mm.

De golden Koala wordt in meerder gewichten geslagen. Hoe lager het gewicht van de munten hoe hoger de oplage.