Welkom bij Goudenmunten.nl

Informatie over gouden munten

Bekijk alle wereldmunten Bekijk alle locaties

Golden Nugget 100 Dollar 1 Troy ounce

Wilt u een Golden Nugget 100 dollar Troy ounce kopen of verkopen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres met meer dan 25 jaar ervaring bent u van harte welkom in onze kantoren. Er zijn meer dan 50 locaties door het hele land.

Golden Nugget 100 Dollar 1 Troy ounce

Golden Nugget 100 Dollar 1 OZ

Golden Nugget Kangeroo 1 Troy Ounce

In 1986 werd de Australische Golden Nugget van 100 dollar geslagen door de Gold Corporation. Dit was de eerste gouden munt die de Perth Mint sloeg in 1987.

De Golden Nugget  heeft status van wettig betaalmiddel in Australië. Vandaar de opschrift aan de voorzijde 100 Dollars. Er zijn weinig Troy ounce munten die elk jaar van ontwerp veranderen.

De oorspronkelijk Golden Nugget kwam uit in 1987 en had in het ontwerp de Gold Nugget (goud klomp). Deze goudklomp is gevonden in 1969 en is de grootste Gold Nugget in de geschiedenis van Australië. Het ontwerp van de Gold Nugget is drie jaar lang uitgebracht.

In 1990 werd het ontwerp veranderd. Op de achterzijde verdween de Gold Nugget om plaats te maken voor de Australische Kangoeroe.  De kangoeroe is het symbool van Australië vandaar de verandering in het ontwerp. Ook dit ontwerp wordt elk jaar aangepast in tegenstelling van het oorspronkelijk ontwerp van de Gold Nugget.

De Golden Nugget is een populaire troy ounce munt geworden mede door het prachtige ontwerp. Doordat er elk jaar een nieuw ontwerp wordt geslagen, in beperkte oplage, is deze munt ook populair geworden onder de verzamelaars.

De voorzijde van de Golden Nugget toont het portret van Koningin Elizabeth II. Dit portret is ontworpen door Ian Rank Broadley. Zijn initialen zijn te zien in de hals (IRB).

Op de achterzijde van de gouden troy ounce munt de Golden Nugget staat de Australische Kangoeroe afgebeeld. Met aan de onderkant de nominale waarde van 100 dollars. Verder staat op de achterzijde het gewicht, 1 troy ounce, en de zuiverheid van de Golden Nugget. Dat is 9999 en dat staat voor 24 karaat goud.

De Golden Nugget is 2.79 mm dik en heeft een diameter van 32.69 mm. Het gewicht is 1 troy ounce puur goud en heeft een bruto gewicht van 31.162 gram.

Door de populariteit van verzamelaars en beleggers is deze munt ook in ander Troy ounce uitgebracht.